Всички новини

Национална младежката академия е тук и търси най-мотивираните за промяна млади хора в България, които са готови да предизвикат, не само себе си, но и хората в общността, от която идват.

Академията е място,  в което можеш да повишиш своите знания както можеш да си част от обществено-политическия живот на страната и да развиеш своите лидерски умения.

В последните 5 издания на Академията участваха над  900 младежи, представители на различни организации от цялата страна. Смело можем да кажем, че всеки един от тях вече се е реализирал като младежки, младежки работник, вдъхновяващ обучител или предприемач.

 

Национална младежка академия 2018 е разделена на три последователни нива в рамките, на които участниците развиват и придобиват конкретни знания, умения и компетенции за включването им като отговорна част от обществото. Всяко ниво е с продължителност 4 дни и ще бъдат проведени в периода септември – ноември 2018 в рамките на пет дни.


Ниво 1 /м септември/ - Демокрация, гражданско участие и младежко включване

Ниво 2 /м октомври/  - Личностно развитие и обществоo

Ниво 3 /м ноември/ - Обучение за обучители и посланици на младежкото овластяване

 

Методиката на работа на Академията следва най-високите стандарти в сферата на неформалното обучение. Всички активности в Академията са внимателно и балансирано подбрани, за да донесат максимален ефект в работата и ефективното учене. Опитът, който имаме от работата си с обучители от Европейски младежки форум и споделянето на обща методология ни дава увереност в постигането на високи резултати.

Националната младежка академия е създадена с цел да развие теб компетенции, с които ще можеш да допринесеш за повишаване на ефективността на младежкия сектор на местно, регионално и национално ниво, а също така наученото от Академията ще ти да помогне при реализацията ти в обществото и пазара на труда.

Участници могат да бъдат: млади хора на възраст между 15 и 29 години, лица активно работещи с младежи или с младежки организации

Таксата за участие е в размер на 30 лв.

Таксата ще ни помогне за покриването на разходите за  настаняване, храна (закуска, обяд и вечеря) и обучителните материали

Транспортните разходи за сметка на участниците

Ако отговаряш на условията можеш да попълниш следния формуляр за кандидатстване, не по-късно от 24 август 2018 г.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpiOLGmIdHdt3S95qgs52Y_HyZjLHRdZ2iNfYvUucUJRcKBQ/viewform

Селекцията на участниците ще бъде проведена от организаторите на база попълнената електронна форма за участие (покриване на условията за участие и мотивацията за участие), а одобрените ще бъдат уведомени, чрез електронна поща на  25.08.2018 година.


В следващите няколко реда ще научиш какво се крие зад всяко едно ниво 

ПЪРВИ КЛАС

Първи клас  ще се проведе по традиция на брега на морето в периода 2-06.09.2018 в почивна база Атия.

Участниците ще бъдат разпределени в групи, с които ще работят професионални обучители. По време на Клас 1 ще си говорим за това какво е демокрацията, какви са нейните принципи, както и какви знания и умения са ти необходими за твоето пълноценно участие в обществено-политическия живот на страната ни.

Преди началото на Клас 2, организаторите ще селектират участниците за следващо ниво на база напредъка и демонстрирането на мотивация за продължаващо участие по време на ниво 1. Вярваме, че си от хората, които няма да отпаднат и ще продължат към второ ниво ?

ВТОРИ КЛАС – 4-7.10.2018

В клас 2 ще наблегнем изцяло на творческите и лидерските ти умения, както и върху възможностите да участваш пряко в процесите на вземане на решения. За целта ще те предизвикаме да започнеш да създаваш собствени аргументирани решения по актуални проблеми. През това обучение

ТРЕТИ КЛАС – 1- 4.11.2018

В рамките на клас три ще бъде проведено обучение за обучители и младежки работници. Програмата следва най-новите тенденции в младежката работа съгласно утвърдените стандарти за качество при неформалното учене.

 

 

Нашето мото е „Време е младите да вземат думата!”. Искаме да превръщаме това мото в реалност през всеки един ден от нашата работа. Време е да вземем думата и собствената си съдба в свои ръце.

 

Очакваме кандидатура ти до 24.08.2018 (ЛИНК КЪМ ФОРМУЛЯРА)


Нашият екип остава на разположение при изникнали въпроси може да се свържете с нас на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Какво отбелязваме на 12 август и защо е важно да не пропускаме тази дата по време на горещите летни месеци? Ето малко важна информация! 

"На 17 декември 1999г. с резолюция 54/120 Общото събрание на ООН приема препоръките на Световната Конференция на министрите, отговорни за младежта, 12 август да бъде обявен за Международен ден на младежта. Общото събрание препоръчва на съответната дата да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на този ден. 

Ние сме младежите от Национален младежки форум - националният младежки съвет на България и искаме да Ви запознаем с едно от най-силните събития, които провеждаме всяка година - Националната младежка академия.През последните 6 години в нея участваха повече от 900 млади човека. Всеки от тях вече се е реализирал като лидер на неправителствена организация, младежки работник, вдъхновяващ обучител или предприемач.  

 

Искаш да ни подкрепиш? Натисни ТУК!

Между 14 и 15 юли 2018 г. в Стара Загора се проведе Международната европейска конференция „Младежка заетост: актуални предизвикателства, тенденции и включване на младите хора в процеса на включване на устойчиви решения и качествени работни места", организирана от Национален младежки форум и Фондация „Friedrich Ebert”.

Представители на Национален младежки форум станаха част от випуск 2018  на Летен форум за социална демокрация, който се организира от Фондация „Фридрих Еберт“.

В периода 01.07 – 06.07  нашите представители се включиха активно в поредица от лекционни сесии, дискусии и работа по групи, свързани с темата за демокрацията и социалната държава. По време на форума бяха засегнати темите за гражданското участие и устойчивото развитие, приоритетни за Национален младежки форум. Програмата включваше също и теми, като мултикултурализъм, миграция, интеграция и икономика. Сред лекторите на форума бяха преподаватели от Софийски университет „Свети Климент Охридски“, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Нов Български университет.

Следобедната програма на обучителният семинар включваше дебати на актуални теми за българското общество и младеж като: „Истанбулската конвенция – възможност или заплаха за обществото в България“ , „Преодоляване на неравенството – необходима ли е нова данъчна система в България?“, както и  темата свързана с енергийната ни сигурност, а именно „За или против АЕЦ „Белене“.

Сред участниците бяха младежи, членове на младежките обединения към различни политически партии, представители на синдикалните организации, както и представители на неправителствения сектор, в лицето на НМФ. Летният форум е традиционен формат, който се организира ежегодно, с цел повишаване капацитета от знания и компетентности на младежите от различните организации в България.

През изминалата седмица в Брюксел се проведе ежегодната Младежка академия, организирана от Европейски младежки форум – най-голямата чадърна младежка платформа в Европа.

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.