Всички новини

Включи се в “Dive Deeper Into Social Entrepreneurship” - международен проект на тема "Социално предприемачество"!

Rate this item
(4 votes)

Запознай се с решения на безработицата и социалното неравенство, предприемачество и бизнес идеи като споделиш практики с Коста Рика, Перу, ЮАР, Гърция, Македония, Румъния и Турция.

Национален младежки форум предоставя възможност за включване в международен проект на тема "Социално предприемачество" – “Dive Deeper Into Social Entrepreneurship”. Проектът се състои в няколко етапа – четири събития на международно ниво под формата на обучения и редица събития на национално ниво – дебати, информационни дни, "pitch nights" и събития за популяризиране на социалното предприемачество сред младите хора.
Участниците от България ще имат възможността да се включат във всички части на проекта.
Първото събитие ще бъде под формата на обучение в Крушево, Македония в периода 21-26.01.2018. По време на обучението ще се работи в посока развитие на творчеството и творческите умения на участниците – графична фасилитация, "story telling" и дигитална визуализация. Целта на първият тренинг ще бъде и участниците да се запознаят с основите на проекта и последващото му развитие в България.

НМФ набира участници на възраст между 18 и 29 години.
Срокът за подаване на мотивации е до 14 януари 2018 година. Моля попълнете следната форма: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSwEnlaE_23rWFg7bo1u-J3WmrQ3YqHhrE6oE8XhW1Ep2FvQ/viewform

Програма на събитията по проекта:

 
Check - box Activity

Dates

Topics and Objectives
  International event:
Training Course I, Krusevo, Macedonia
21-26.01.2018 Developing creativity and creative skills of the participants by using methods and tools of creative writing and visualization
  International event: Training Course II, Iasi, Romania   To improve legislation framework on social
entrepreneurship across partner’ countries
National events: Public raising awareness events   To raise awareness of youth workers, leaders, representatives of organisations, teachers, business community about the  project and Erasmus+
- 3 Debates
- 5 Info-days
  International event: Training Course III, Bulgaria 08-13.05.2018

To focus on increasing the understanding of the participants on the importance of cooperation in youth sector and developing quality of youth strategies

  International event:
Training Course IV, Barcelos, Portugal
  To raise competences of youth workers, leaders needed to ensure funding/ co-funding projects
National events:
Public raising awareness events
01.05-31.08.2018 Giving space youth entrepreneurship to pitch their ideas in front of local business:
- Crowd-funding
campaigns
- 3 Pitch nights


Основната цел на проекта е да осигури начин за активно развитие на човешкия капитал, практическо насърчаване на социалните предприемачески дейности и създаване на ефективни пътища за заетост на младите хора в стратегическо сътрудничество с различни заинтересовани страни.
Проектът ще се състои от дейности по изграждане на капацитет и повишаване на обществената активност като дебати, информационни дни, местни обучения и други. Чрез осъществяването на дейностите проектът има за цел да се съсредоточи върху елементите на социалното предприемачество. Dive Deeper ще даде възможност да придобиете по-задълбочени познания за съфинансирането, застъпничество и начините за повишаване на осведомеността на младежите относно социалното предприемачество.

Като прикачен файл можете да намерите Info Pack, който ще ви помогне да разберете повече за проекта, случилото се досега и това какво предстои.

Read 2649 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.