Всички новини

Какво се случи на изминалото Общо събрание на НМФ?

Rate this item
(0 votes)

На 16 и 17 декември 2017 година се проведе Общо събрание на Национален младежки форум. 

В рамките на два дни представители на организациите членове на НМФ взеха редица решения за бъдещето на организацията. Събранието започна с представяне на отчетите на УС и КК на НМФ за 2017 година. Следващата точка от дневния ред засягаше изработването на Стратегическите приоритети на НМФ за периода 2019 - 2026 година. Делегатите на ОС приеха единодушно цялостния документ заедно с промените, предложени по време на работните групи, които се проведоха преди началото на Общото събрание. Денят продължи с приемане на Годишния работен план на УС на НМФ за 2018 година. Документът и предложените към него промени бяха приети единодушно от Общото събрание. В точката, засягаща промени в Устава на НМФ, делегатите на събранието приеха редица промени като промяна в срока на подаване на писмените материали за ОС на НМФ, удължаване на мандата на УС и КК на НМФ на 2 години, промени в Етичния кодекс на форума, промени в правилата за смяна на членове на УС на НМФ и др. По време на Общото събрание бяха приети и два нови политически документа -  декларация  „Ролята на младите хора и младежките организации във връзка с българското председателство на Съвета на Европейския съюз" и Декларация за младежките пространства. Първият ден от Общото събрание завърши с освобождаване на членовете на УС и КК на НМФ за 2017 година. 

Вторият ден от Общото събрание започна с избор на председател на Национален младежки форум. Илина Мутафчиева бе избрана с пълно мнозинство на председател на форума за следващия мандат. За зам.-председатели на НМФ бяха избрани Найден Рашков и Райчо Райчев. Новият Управителен съвет на НМФ включва Владимир Василев, Георги Зографов, Емануела Христова, Иванина Янкова, Катрин Станчева, Мина Кутева, Никол Първанова, Симона Димитрова, Станислав Морфов и Тихомира Нанева. Членове на Контролна комисия станаха Кристина Бенова, Симона Иванова и Светослав Георгиев. На това Общо събрание на НМФ беше приета и една нова организация член - младежката ЛГБТ организация „Действие“. 

В последната точка от дневния ред на събранието бяха обсъдени редица въпроси като концепция за издаването на "Младежки фокус" - информационното издание на НМФ, следващото Общо събрание на форума, различни събития на организациите членове на НМФ, които ще се състоят през следващите месеци, и др.  

В прикачените файлове можете да намерите документите, приети на Общото събрание.

Read 868 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.