Всички новини

Как премина първото обучение по проекта “Dive Deeper Into Social Entrepreneurship”?

Rate this item
(1 Vote)

Между 21 и 26 януари 2018 година в с. Крушево, Македония се проведе “Dive Deeper Into Social Entrepreneurship”, проект по Erasmus+, в рамките на който НМФ е официален партньор.

Това е първото обучение от втория цикъл на проекта. Участници бяха млади хора от България, Гърция, Румъния, Македония, Португалия, Перу, Коста Рика и Южна Африка. На обучението участниците получиха възможността да се запознаят с понятието “социално предприемачество” и да работят с различни методи за стимулиране на креативността и иновативното мислене. Те се запознаха с инструмента “Human Center Design“ и имаха практически задачи по него, за да могат да го усвоят по-бързо и лесно. Практическите задачи бяха свързани с конкретното населено място - Крушево. Извадени бяха най-значимите проблеми на населеното място - замърсяването, режима на водата, безработицата и ниския процент на туризъм, а участниците трябваше да намерят решения на тези проблеми.

Участници от българска страна бяха Никол Първанова - член на УС на НМФ, Даниел Липчев, който е на 24 години и е завършил "Международен бизнес мениджмънт" с японски език, и Живко Дафов - стажант по програмиране и студент със специалност "Ресторантьорство".

 
 
Read 935 times
More in this category:

За нас

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Бързи връзки

  • Организации
  • Устав
  • Звено от треньори
  • Управителен съвет 2016
  • Младежки фокус

Как да ни намерите

София, п.код 1000, ул. "Христо Белчев" 3, ет. 2

+359 876 30 60 42

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.